Ljepljive trake, također poznate kao samoljepljive trake su fleksibilni materijali koji su obično presvučeni ljepilom s jedne strane, što ih čini korisnim za različite svrhe vezivanja, pričvršćivanja i popravaka. Ove trake su široko korištene u mnogim domaćim, komercijalnim, industrijskim i obrtničkim situacijama. 

  • Različite vrste traka: Postoji širok spektar vrsta ljepljivih traka, uključujući trake za pakiranje, izolacijske trake, dvostrane trake, trake za popravak, trake za označavanje i mnoge druge. Svaka vrsta trake ima svoju specifičnu namjenu i karakteristike.
  • Različite širine i duljine: Ljepljive trake dolaze u različitim širinama i duljinama, što omogućuje korisnicima da odaberu traku koja najbolje odgovara njihovim potrebama i projektima.
  • Primjene u različitim industrijama: Ljepljive trake se koriste u raznim industrijama, uključujući građevinu, elektrotehniku, medicinu, automobilsku industriju, pakiranje, umjetnost i obrt, te mnoge druge.
  • Jednostavna upotreba: Ljepljive trake su jednostavne za upotrebu i ne zahtijevaju posebne alate ili vještine za primjenu. Jednostavno se odvijaju s rola i pritisnu na površinu koju želite zalijepiti.
  • Fleksibilnost: Ljepljive trake su fleksibilne i prilagodljive, što omogućuje njihovu upotrebu na različitim vrstama materijala i površina.
  • Trajnost: Kvalitetne ljepljive trake mogu biti vrlo trajne i otporne na vremenske uvjete, što ih čini korisnim za vanjske primjene.
  • Stvaranja nepropusnog ili hermetičkog zatvaranja i izolacija: Ljepljive trake često se koriste za stvaranja nepropusnog ili hermetičkog zatvaranja i izolaciju spojeva, kao i za popravak manjih oštećenja.

Ljepljive trake su svestrani materijal koji se koristi za različite svrhe u svakodnevnom životu, od kućanskih popravaka do industrijskih aplikacija. Njihova praktičnost, jednostavnost upotrebe i široka dostupnost čine ih neizostavnim materijalom u mnogim situacijama.