Politika kolačića

Politika kolačića

Ova je izjava o kolačićima posljednji put ažurirana 7. prosinca 2020. godine i odnosi se na građane Europske unije.

1. Uvod

Naša web stranica https://www.like-net.hr (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (u daljnjem tekstu: “kolačići”) radi poboljšanja funkcionalnosti i korisničkog iskustva. Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažirali. U nastavku dokumenta informiramo vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici.

2. Što je kolačić?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno s stranicama ove web stranice i pohranjuje se u vašem pregledniku, na tvrdom disku vašeg računala ili drugom uređaju. Podaci pohranjeni u kolačićima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.

3. Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za ispravno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj kod se izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. Što je web beacon?

Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web mjestu koji se koristi za praćenje prometa na web mjestu. Razni podaci o vama pohranjuju se pomoću web beacona.

5. Suglasnost

Prilikom prvog posjeta našoj web stranici, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Klikom na “Svi kolačići” pristajete na upotrebu svih kolačića i dodataka kako je opisano u skočnom prozoru i ovoj izjavi o kolačićima. Možete onemogućiti upotrebu kolačića putem postavki svog preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda neće pravilno funkcionirati.

6. Korištenje "trećih strana"

Surađujemo s drugim tvrtkama koje postavljaju kolačiće. Međutim, ne možemo jamčiti da treće strane sigurno postupaju s vašim osobnim podacima. Treće strane poput Google-a trebaju se smatrati neovisnim kontrolorima podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Preporučujemo vam da pročitate izjave o privatnosti tih tvrtki.

7. Kolačići

7.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice pravilno funkcioniraju i da se vaše korisničke postavke pamte. Postavljanje funkcionalnih kolačića olakšava vam korištenje naše web stranice. Na taj način ne morate ponovno unositi iste podatke prilikom svakog posjeta, a primjerice, predmeti ostaju u vašoj košarici dok ne završite s kupovinom. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

7.2 Analitički kolačići

Koristimo analitičke kolačiće kako bismo optimizirali korisničko iskustvo na našoj web stranici. Putem tih kolačića dobivamo uvid u upotrebu naše web stranice. Molimo vas za dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

7.3 Kolačići za oglašavanje

Na ovoj web stranici koristimo kolačiće za personalizaciju reklama i praćenje rezultata kampanje. To se temelji na profilima koje stvaramo na temelju vašeg klikanja i pregledavanja na i izvan https://www.like-net.hr. Kao posjetitelj web stranice, povezani ste s jedinstvenim ID-om putem tih kolačića kako biste izbjegli ponovno prikazivanje istih oglasa.

Budući da se ovi kolačići smatraju kolačićima za praćenje, tražimo vašu suglasnost za njihovo postavljanje.

7.4 Poveznice prema društvenim mrežama

Na našoj web stranici uključili smo poveznice za promociju web stranica putem društvenih mreža poput Facebooka (npr. “Like”, “Pin”, “Share” i slično) ili dijeljenje (npr. “Tweet”). Te poveznice rade putem dijelova koda koji dolaze iz samog Facebooka, a taj kod postavlja kolačiće. Poveznice prema društvenim mrežama također mogu pohranjivati i obrađivati određene podatke kako bi vam prikazale personalizirane oglase.

Molimo vas da pročitate izjave o privatnosti tih društvenih mreža (koje se mogu redovito mijenjati) kako biste saznali kako postupaju s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju putem tih kolačića. Dobiveni podaci su anonimni koliko god je to moguće.

8. Postavljeni kolačići na našoj web stranici

 • Google Analytics: Koristimo Google Analytics za praćenje statistike posjećenosti.
 • Google Analytics Dashboard for WP
 • Facebook: Koristimo Facebook za prikaz nedavnih postova na društvenim mrežama i/ili gumba za dijeljenje na društvenim mrežama.
 • WooCommerce: Koristimo WooCommerce za upravljanje web trgovinom.
 • Google Fonts: Koristimo Google Fonts za prikaz različitih fontova.

9. Vaša prava u vezi s osobnim podatcima

Imate sljedeća prava u vezi s vašim osobnim podacima:

 • Pravo na informacije: Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
 • Pravo na pristup: Imate pravo pristupiti vašim osobnim podacima koje nam je poznato.
 • Pravo na ispravak: Imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati vaše osobne podatke kad god želite.
 • Pravo na povlačenje pristanka: Ako ste dali svoj pristanak za obradu podataka, imate pravo povući taj pristanak i izbrisati svoje osobne podatke.
 • Pravo na prijenos podataka: Imate pravo zatražiti sve vaše osobne podatke od upravitelja i prenijeti ih drugom upravitelju u cijelosti.
 • Pravo na prigovor: Imate pravo uložiti prigovor na obradu podataka. Udovoljit ćemo tome, osim ako postoji opravdani razlog za obradu.

Za ostvarivanje ovih prava, kontaktirajte nas putem kontaktnih podataka navedenih na dnu ove izjave o kolačićima. Ako imate pritužbu o načinu na koji postupamo s vašim podacima, želimo je čuti, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

10. Omogućavanje / onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete koristiti internetski preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odabrati da određeni kolačići ne budu postavljeni. Druga mogućnost je promjena postavki vašeg internetskog preglednika kako biste dobili obavijest svaki put kad se kolačić postavi. Za više informacija o ovim opcijama, potražite upute u odjeljku “Pomoć” vašeg preglednika.

Imajte na umu da naša web stranica možda neće pravilno funkcionirati ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u vašem pregledniku, bit će postavljeni ponovno nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite našu web stranicu.

Ako želite promijeniti postavke kolačića ili povući svoj pristanak na korištenje kolačića, možete to učiniti putem postavki preglednika ili koristeći opcije “Postavke kolačića” na našoj web stranici.

Ova izjava o kolačićima može se promijeniti s vremena na vrijeme kako bismo se pridržavali relevantnih zakonskih zahtjeva ili ažurirali naše postupke u vezi s kolačićima. Ažurirane verzije bit će dostupne na našoj web stranici.

11. Kontakt podatci

Za pitanja i / ili komentare u vezi s našim pravilima o kolačićima i ovom izjavom, obratite nam se koristeći sljedeće podatke za kontakt:

LIKE-NET d.o.o.
Selčinska 30
10360 Sesvete
Hrvatska

Web stranica: https:/www.like-net.hr
E-mail: info@like-net.hr
Mob: +385 91 189 6172