Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://www.like-net.hr.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji ostave komentar na web-stranici, prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, kao i IP adresu posjetitelja i korisnički agent preglednika, kako bismo lakše otkrili neželjenu poštu (spam).

Ako koristite Gravatar uslugu, anonimizirani string stvoren od vaše adrese e-pošte može biti poslan Gravatar servisu kako bi provjerili je li je koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika će biti javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prenošenje slika koje sadrže ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu preuzeti i izvući bilo kakve podatke o lokaciji iz slika na web-stranici.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite svoje ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost kako biste se ne morali ponovno popunjavati te informacije prilikom sljedećeg komentiranja. Ti kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovoj web-stranici, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili podržava li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, postavit ćemo i nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić bit će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i jednostavno ukazuje na ID članka koji ste upravo uredili. Kolačić istječe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapisi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica ponaša se na isti način kao da posjetitelj posjeti drugu web-stranicu.

Ove web-stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, uključivati dodatno praćenje od strane trećih strana i pratiti vašu interakciju s ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

S kime dijelimo vaše podatke i koliko ih dugo čuvamo

Kada posjetitelj ostavi komentar, komentar i njegovi meta podaci čuvaju se neodređeno. To je kako bismo mogli automatski prepoznati i odobriti sve buduće komentare umjesto da ih zadržavamo na odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u svojim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podatcima

Ako imate račun na ovoj web-stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam pružili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.